Članovi Udruženja na strukovnom natjecanju WorldSkills Croatia 2019 - Udruženje obrtnika grada Zagreba
660
post-template-default,single,single-post,postid-660,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Članovi Udruženja na strukovnom natjecanju WorldSkills Croatia 2019

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, održava se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.. Riječ je najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe.

Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natječe se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima prezentiraju stručne kompetencija te demonstriraju vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.
Discipline obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

Kao članovi Prosudbenog povjerenstva sudjeluju : u disciplini zidarstvo gosp. Zlatko Prosinečki, vl. građevinskog obrta Prosinečki, a u disciplini instalacije gosp. Tihomir Mihalić, vl. obrta Servoplin, u disciplini cvjećarstvo gđa Ela Petrinić, vl. cvjećarne Poppy i gđa Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište.

Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja očekuje se više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske.

No Comments

Post A Comment