Uskoro reklamni letak RTV servisera - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1441
post-template-default,single,single-post,postid-1441,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Uskoro reklamni letak RTV servisera

Zbog činjenice da većina građana umjesto da svoje TV prijemnike kada se pokvare poprave, oni ih zbog niskih tržišnih cijena zamjene za nove i nepropisno ih zbrinjavaju povećava se količina opasnog elektroničkog otpada. Obrtnici majstori kojima je to zanimanje imaju sve manje i manje posla i njihovi obrti polako izumiru.
S ciljem promocije struke Sekcija RTV elektroničara priprema reklamni letak obrtnika RTV servisera koji će uz financijsku potporu Udruženja biti objavljen uz Večernji list 22. travnja 2017. godine, a sve povodom Dana planeta Zemlje. Na taj način informacija će doprijeti do svih građana da još uvijek ima vrsnih majstora RTV servisera.

Na sastanku Sekcije održanom 10. travnja 2017. godine, osim definiranja reklamnog letka pročelnik Stašević prisutnima je prenio informaciju o 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu koji će se održati od 26-28. travnja na Zagrebačkom velesajmu a čiji cilj prezentacija obrtničkih zanimanja učenicima osnovnih škola.

Također je prenio informaciju o obvezi fiskalizacije za paušalno oporezivanje poslovanja. Novi Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom koji je stupio na snagu početkom 2017. godine donio je nekoliko novina. Među njima su najznačajnije ukidanje statusa malog obveznika fiskalizacije te propisana obveza fiskalizacije izdavanja računa putem naplatnih uređaja za sve obveznike fiskalizacije, neovisno o tome jesu li paušalci ili nisu. Zbog potrebe da se prilagode novom načinu izdavanja računa i troškova nabave elektroničkih naplatnih uređaja, paušalcima je omogućeno razdoblje prilagodbe do 1. srpnja 2017.

Gosp. Stašević je govorio i o 9 novih mjera aktivne politike zapošljavanja: Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Potpore za usavršavanje; Potpore za samozapošljavanje; Obrazovanje nezaposlenih; Osposobljavanje na radnom mjestu; Javni rad; Potpore za očuvanje radnih mjesta; Stalni sezonac. Navedenim mjerama i njihovim kombiniranjem mogu se iskoristiti poticaji kako bi poslodavci unaprijedili svoj radni odnos ili tvrtku. Različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja svatko do njih može si omogućiti zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju, očuvanje radnog mjesta ili uključivanje u programe javnih radova.

Osvrnuo se i na projekt pogodnosti Artifex – zajednička nabava i Artifex R – zajednička prodaja.

Predloženi su i članovi Sekcije za priznanja povodom obilježavanja 52. Dana obrtnika.

No Comments

Post A Comment