Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti predložio povećanje kvota za strane radnike - Udruženje obrtnika grada Zagreba
720
post-template-default,single,single-post,postid-720,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti predložio povećanje kvota za strane radnike

11. listopada 2016. godine održana je 15. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti. Predsjednik Prosinečki na početku se osvrnuo na sudjelovanje članova UOGZ na Danu Hrvatske u Grazu, 4. listopada 2016. godine, koji je organizirala Hrvatsko-austrijska trgovinska komora. Cilj skupa bio je predstavljanje gospodarskih mogućnosti i održavanje bilateralnih sastanaka s poduzetnicima i predstavnicima velikih organizacija. Predložio je da u buduće na takvim međunarodnim skupovima bude prisutan predstavnik HOK-e ili POK-e koji bi sudjelovao u panel diskusiji te koji bi prezentirao obrtništvo Hrvatske. Izrazio je žaljenje što na skupu u Grazu nitko nije spomenuo prisustvo zagrebačkih obrtnika.

U nastavku sastanka gosp. Prosinečki prisutne je obavijestio o sajmu BAU 2017. koji se održava 19-21. u Munchenu te zamolio da o sajmu informiraju članove svojih sekcija.

Dogovoreno je da se radionica za izradu procjene opasnosti pod vodstvom predstavnika ZOP-tehnološke usluge održi 20. listopada 2016. godine u 19.00 sati.

Na zahtjev HOK-e date su potrebe obrtnika za stranim radnicima za sljedeću godinu po strukama te je tablica dopunjena kvotama za radnike iz struka: limar i vodosinatalter, inst.grijanja i klimatizacije i plinoinstalater.
Na kraju sastanka članovi su informirani Sajmu poslova koji će se održati 10. studenog 2016. godine, a dat je prijedlog za Obrtnički sajam koji će se održati 2017. godine, HZZO organizira prisustvo nezaposlenih osoba koje su zainteresirane za poslove u građevinarstvu.

No Comments

Post A Comment