Održana 13. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti - Udruženje obrtnika grada Zagreba
731
post-template-default,single,single-post,postid-731,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održana 13. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti

Na 13. sjednici Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti proširenoj članovima poslovnih odbora pripadajućih sekcija Ceha iznesen je problem nejednakog tumačenja primjene tehničkih pravilnika za građevinske struke od strane lokalne uprave ( npr. kod struke plinoinstalater tehnički pravilnik se ne tumači jednako u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu ).
Nakon provedene rasprave zaključeno je da predloženo je da se ispred Ceha graditelja HOK-e uputi dopis Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja sa zamolbom da se tehnički pravilnici za sve struke tumače jedinstveno na cijelom području Hrvatske, a nikako svaka lokalna samouprava po svom nahođenju.

Prisutni su na sjednici informirani o Javnom natječaju Grada Zagreba za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti uz napomenu da su prijave do 20. lipnja 2016. godine. Također su informirani o potpisanom Sporazumu između UOGZ i HPB o kratkoročnom kreditiranju na iznos do 40.000,00 kuna uz kamatu od 4% na rok od godinu dana u svrhu podmirenja dugovanja prema Državi.

U nastavku sastanka bilo je riječi o organizaciji radionica za izradu procjene rizika, osnivanju Obrtničke zadruge, radnim dozvolama za strance te ovlastima voditelja radova na gradilištu.

No Comments

Post A Comment