Održana 9. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti - Udruženje obrtnika grada Zagreba
741
post-template-default,single,single-post,postid-741,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Održana 9. sjednica Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti

Strukovne sekcije koje pripadaju cehu građevinsko uslužnih djelatnosti moraju do 10.03.2016. godine dostaviti plan nastupa i financijski plan troška materijala i radne snage na Zagrebačkom obrtničkom sajmu zaključeno je na sinoć održanoj 9. sjednici Ceha.

Nužno je osnivanje Obrtničke zadruge, ali za početak potrebno je imenovati osnivački odbor pa su tako predloženi: Z.Prosinečki, B.Stričak, Z.Tkalčević, J.Tržec, M.Vuk, A.Trojnar, T.Mihalić, A.Ljevar, I.Mladić, S.Grabarević i UOGZ.

U nastavku sastanka predloženo je da se Cehu graditelja pri HOK uputi inicijativa za osnivanje registar majstora kako bi se registar mogao registrirati pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja radi priznavanja majstorskih zvanja, a sve u svrhu obavljanje poslova voditelja manje složenih radova.

Na zaprimljeni dopis od HOK u vezi dopune i primjedbi na odluke o kvotama za strance za 2016. godinu dane su slijedeće primjedbe:

Traži se povećanje kvote dozvola za struku zidar za potrebe obrtništva na 500,

Traži se odobrenje uvoza radne snage za zanimanja vodoinstalater i limar, monter centralnog grijanja i to za svaku struku 20 radnika što je ukupno 40

Dana je i primjedba da obrtnicima građevinarima koji imaju zahtjev na HZZ za zapošljavanje radnika ( neki duže od 1 godine ) ne upućuju se tražitelji posla, a javnosti se daju informacije o 11.000 građevinskih radnika u evidenciji Zavoda. U tom smislu traži se da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava ispita koliko je od 11.000 registriranih građevinara na HZZ zdravstveno radno sposobno raditi u graditeljstvu tj. na gradilištu gdje radnici osim zdravstvenog pregleda moraju imati potvrdu o obavljenom specijalističkom pregledu za posebne uvjete rada.

No Comments

Post A Comment