Podržano osnivanje Ceha graditelja pri OKZ-u - Udruženje obrtnika grada Zagreba
790
post-template-default,single,single-post,postid-790,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Podržano osnivanje Ceha graditelja pri OKZ-u

Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti Udruženja obrtnika grada Zagreba predložit će osnivanje Ceha graditelja pri Obrtničkoj komori Zagreb. Članovi našeg ceha smatraju kako će preko komore lakše utjecati na rješavanje stručnih i statusnih pitanja te osigurati bolju vertikalnu povezanost s Hrvatskom obrtničkom komorom.

Iako pri HOK-u postoji ceh graditelja smatra se kako bi mogao kvalitetnije djelovati ako bi se povezao s bazom – Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom. O tome je na sastanku govorio Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba i predsjednik Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti.

Zamisao o osnivanju Ceha graditelja pri OKZ-u nije novost, ali za razliku od prijašnjeg pokušaja sada ima veće izglede za uspjeh. Korist će imati ne samo građevinske struke našeg udruženja već i svi ostali s područja županije čiji se glas trenutno slabo čuje, istaknuto je.

Stručna i statusna pitanja rješavat će se na različitim razinama, a jedna od prvih je Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti pri našem Udruženju. Zato je na sastanku dogovoreno da svaka sekcija koja ima predstavnika u cehu izdvoji ono što najviše tišti njezine obrtnike te da se zajednički potraže rješenje. To će ujedno biti i osnova za novi plan rada Ceha.

Na prvom sastanku nakon osnivačke skupštine članovi Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti informirani su aktualnostima u vezi s natječajem Poduzetnički impuls. O ovom programu poticaja govorio je Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba. Rekao je da su objavljena dva javna poziva koja se prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti odnose na uslužne djelatnosti. Za građevinare Javni poziv će biti kasnije.

Najavljeno je i sudjelovanje na dvije manifestacije – u svibnju se održava 6. Zagrebački energetski tjedan, a u lipnju sajam Intersolar koji će obrtnici vjerojatno i ove godine organizirano posjetiti: https://www.intersolar.de/en/home.html.

Obnovljivi izvori energije bili su i zasebna tema. O tome se za sada ipak puno više govori nego što ima gospodarske aktivnosti na terenu, zaključili su naši obrtnici.

Dotaknute su druge teme o kojima će najvjerojatnije biti više govora na narednim sastancima. Obrtnici su također upoznati s mogućnošću da se prijave u projekt Zajedničke nabave i iskoriste popuste koje daje 14 tvrtki. Primjerice, samo HEP Opskrba osigurava popust od 17,5% na električnu energiju. Uključili su se još VIP, MakroMikro , HG Spot, Bauhaus, Tokić i drugi. Popis i pristupnica dostupni su na stranicama Obrtničke komore Zagreb.

No Comments

Post A Comment