Antun Trojnar jednoglasno izabran za predsjednika Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti - Udruženje obrtnika grada Zagreba
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Antun Trojnar jednoglasno izabran za predsjednika Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti

Osnovan je Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti, jedan od pet cehova u Udruženju obrtnika grada Zagreba kroz koji će obrtnici različitih struka štititi svoje interese. Na osnivačkoj skupštini ceha za predsjednika je jednoglasno, gotovo aklamacijom izabran Antun Trojnar iz Sekcije građevinara.

O izboru rukovodstva odlučivalo je 11 članova skupštine od kojih su četvero iz Sekcije građevinara, dvoje iz Sekcije električara, te po jedan iz Sekcije limara i vodoinstalatera, Sekcije soboslikara, ličilaca i pismoslikara, Sekcije dimnjačara, Sekcije instalatera grijanja i Sekcije plinoinstalatera i plinoservisera.

Za potpredsjednika Ceha predložena su se tri kandidata – Josip Ričković, Ivan Mladić i Siniša Grabarević pa je odluka donijeta tajnim glasanjem. Najveći broj glasova, čak osam, dobio je Josip Ričković iz Sekcije limara i vodoinstalatera koji je tako postao potpredsjednik.

U Upravnom tijelu ceha bit će sedam obrtnika, po jedan predstavnik svake sekcije:

Antun Trojnar (Sekcija građevinara) – predsjednik Ceha
Josip Ričković (Sekcija limara i vodoinstalatera) – potpredsjednik Ceha
Siniša Grabarević (Sekcija instalatera centralnog grijanja i klimatizacije) – član
Ante Ljevar (Sekcije soboslikara, ličilaca i pismoslikara) – član
Tihomir Mihalić (Sekcije plinoinstalatera i plinoservisera) – član
Ivan Mladić (Sekcija električara) – član
Nenad Zrinski (Sekcija dimnjačara) – član
Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti imat će tri predstavnika u Upravnom odboru Udruženja obrtnika grada Zagreba. S obzirom na to da je predloženo pet kandidata pa je to bila još jedna prilika za tajno izjašnjavanje. Josip Ričković ponovno je dobio najveći broj glasova, a uz njega izabrani su još Ivan Mladić i Zlatko Prosinečki.

Osnivačku skupštinu vodio je Vlado Crkvenac, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, uz pomoć i podršku stručne službe.

Antun Trojnar, novoizabrani predsjednik Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti uz zahvalu kolegama na iskazanom povjerenju pozvao je građevinare na Susret graditelja koji priprema Hrvatska obrtnička komora 4. ožujka pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Posebno zanimljiva obrtnicima mogla bi biti tema energetske učinkovitosti u zgradarstvu jer nedavno su raspisani natječaji te je objavljen plan javnih poziva za 2015. godinu. Više o skupu na stranicama HOK-a: http://www.hok.hr

Program Susreta graditelja možete preuzeti u prilogu.

No Comments

Post A Comment