Vlado Crkvenac kandidat za predsjednika Udruženja - Udruženje obrtnika grada Zagreba
460
post-template-default,single,single-post,postid-460,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Vlado Crkvenac kandidat za predsjednika Udruženja

Na konstituirajućoj sjednici Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta za predsjednika je izabran Vlado Crkvenac. Ceh je također podržao njegovu kandidaturu za još jedan mandat na čelu Udruženja obrtnika grada Zagreba i izabrao ga u Upravni odbor Udruženja.

Vlado Crkvenac obrtnik je zlatarske struke, stalni sudski vještak za zlatarstvo i drago kamenje pri Županijskom sudu u Zagrebu, voditelj je Podružnice za višestrukovno vještačenje Grada Zagreba te član Skupštine Hrvatskog društva sudskih vještaka. Karijeru u obrtništvu gradi već 40 godina, a u nepuna dva mandata je na funkciji predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba. Od posljednjih lokalnih izbora vijećnik je u Gradskoj skupštini Grada Zagreba gdje se posebno ističe u Odboru za gospodarstvo čiji je predsjednik te u Odboru za financije, a obavlja i druge zadaće poput rada u komisijama koje odlučuju o natječajima za potpore obrtnicima, najam poslovnih prostora i različita pitanja od interesa za obrtnike i obrtništvo.

Za potpredsjednika ceha tradicijskih i umjetničkih obrta izabran je Gordan Dvoravić, vlasnik obiteljske krznarije Dvoravić u središtu Zagreba. Posao je započeo otac, nastavio sin koji se, kako sam kaže, usprkos različitim interesima uvijek vraćao ljubavi prema krznarstvu.

Predsjednik i potpredsjednik ceha bit će i u Upravnom tijelu ceha. U njega također ulazi kao član Goran Maretić, pročelnik Sekcije proizvođača suvenira. Tržište suvenira Goran Maretić obogatio originalnim cool minijaturama koje izrađuje od limenki poznatih napitaka. Uspješno posluje već niz godina u Hrvatskoj i inozemstvu.

Želju da se pridruže Cehu tradicijskih i umjetničkih obrta do sada je iskazalo više sekcija pa će se nakon izbora po provedenoj proceduri uz pismena obrazloženja svake sekcije svima zainteresiranima to i omogućiti. S obzirom na činjenicu da je potrebno napraviti izmjene i dopune Statuta UOGZ realno je očekivati da će se to realizirati do svibnja.

Cehovi su novi oblik organizacije obrtništva u Udruženju obrtnika grada Zagreba. Osnivanje cehova ne znači gašenje rada sekcija kroz koje će obrtnici i nastaviti djelovati i ostvarivati svoje interese. Za razliku od sekcija kojih je trenutno čak 39, Statut za sada predviđa samo pet cehova.

Ceh tradicijskih i umjetničkih obrta prvi je održao konstituirajuću sjednicu, no sudeći prema najavama već narednih sati i dana i drugi će imati osnivačke skupštine.

No Comments

Post A Comment