U Villachu održan posljednji, 4. sastanak partnera u okviru projekta NELPAE - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2218
post-template-default,single,single-post,postid-2218,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

U Villachu održan posljednji, 4. sastanak partnera u okviru projekta NELPAE

Predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba prisustvovali su četvrtom i posljednjem sastanku partnera projekta NELPAE, kojeg je organizirao Austrijski partner Die Kärntner Volkshochschulen.

 

Partnerima u projektu je predstavljen rad u obrazovanju odraslih ustanove Die Kärntner Volkshochschulen. Održene su prezentacije partnera u projektu s aktivnostima implementacije od početka do posljednjeg sastanka te planovima za izradu Izvješća povodom završetka projekta. Potom je koordinator predstavio posljednju inaćicu platforme kao i mogućnosti korištenja raznih društvenih alata u platformi, kao što su forumi, grupe, instant dopisivanje, ankete i evaluacijske mogućnosti preko Google dokumenata.

 

Svaki partner je izvršio je seminar jezika svoje matične države na platformi u kojem su sudjelovali polaznici iz Portugala, Rumunjske, Italije, Poljske, Turske i Hrvatske kako bi uvidjeli mogućnosti platforme u obrazovanju takve ili slične ciljne skupine. Predstavnicima je na tej način prikazan matični jezik njihovoh partnera ali i kulturna obilježja. Nakon interkulturalnih posjeta kulturnim dobrima i znamenitostima okolice Villacha i Klagenfurta, sastanak je završio evaluacijom i dogovorom koordinatora projekta u vezi planova za buduće projekte, nastavak postojećeg kao i za i on-line sastanke u vezi pripremanja završnog izvješća. Partneri su također predstavili listu as svim materijalima u vezi promocije projekta, aktivnostima u obrazovanju i multimedijskim datotekama.

 

Rezultat projekta je posebna internetska edukacijska platforma s raznim mogućnostima i alatima prilagođena svakoj instituciji koja se bavi obrazovanjem odraslih uz izrađen on-line tečaj za učenje stranih jezika. Prvenstveno je riječ o engleskom jeziku, a u nastavku projekta i francuskom jeziku, španjolskom jeziku, njemačkom jeziku, ali i informatici. Platforma se može prilagoditi i odraslim polaznicima s posebnim potrebama zahvaljujući specifičnim verzijama aplikacija povezanih s platformom jer se većina on-line tečajeva može odvijati od kuće, za što su potrebni računalo, pristup internetu i osnovna informatička znanja koja obrtnici mogu dobiti na osnovnom informatičkom tečaju Obrtničkog učilišta. Prijave se zaprimaju direktno u Obrtničkom učilištu ili u matičnim udruženjima obrtnika.

No Comments

Post A Comment