Zlatko Tkalčević ostaje pročelnik Sekcije plastičara

Sekciju plastičara naredne četiri godine vodit će dosadašnje rukovodstvo, odlučeno je na sastanku sekcije. Pročelnik ostaje Zlatko Tkalčević, zamjenica pročelnika Marija Gverić, a tajnica Ivana Sanader Mrša.

U Poslovnom odboru nova članica je Ivanka Ceranja. Mirsad Nušinović dosadašnji član Poslovnog bit će to i u narednom mandatu. Kako je riječ o operativnom tijelu sekcije u njemu su također pročelnik, zamjenica pročelnika i tajnica.

Sekciju će u Skupštini udruženja obrtnika grada Zagreba i u Upravnom tijelu Ceha proizvodnog karaktera predstavljati Zlatko Tkalčević. Hoće li sekcija u cehu uspjeti zadovoljiti svoje interese, jedno je od pitanja o kojemu će još biti govora. Proizvodnja plastike je po mnogo čemu specifična, a k tome plastičari kao drugu djelatnost nerijetko imaju proizvodnju metalnih proizvoda.

U 2015. godini Sekcija planira više aktivnosti: posjet sajmovima, usavršavanja i prezentacije za što će joj trebati oko 20.000 kuna. Posebna pozornost posvetit će se suradnji proizvođača plastike s industrijom što će obrtnicima osigurati nove poslove. Naši proizvođači plastike imaju mogućnosti i asortiman koji je kvalitetom i cijenom veoma prihvatljiv, ali industriji nedovoljno poznat.

Udruženje je u prosincu financiralo trošak putovanja nekoliko članova sekcije na sajam plastike u Istanbul. Dojmovi su izvanredni i sudionici sajma rado će ih podijeliti s drugim kolegama. Također, istaknuto je da su svi veoma zahvalni Udruženju koje je prepoznalo interes proizvođača plastike i omogućilo obrtnicima posjet sajmu.