Upravni odbor: Pripreme za 52. Dan obrtnika

Upravni odbor Udruženja obrtnika grada Zagreba na 22. sjednici, održanoj 30. svibnja,   prihvatio je izvješće o materijalno financijskom poslovanju za prva tri mjeseca te izvješće  Nadzornog odbora o materijalno financijskom poslovanju za isto razdoblje.
Usvojeni su  prijedlozi za priznanja koja se tradicionalno dodjeljuju na Danu obrtnika, ove godine to će biti na svečanosti 11. lipnja. Prijedlozi su dati na usvajanje UO nakon što je Odbor za priznanja u sastavu J.Hrgović, R.Puntarić, S.Kulić  razmotrio sve prijedloge strukovnih sekcija.
U nastavku sastanka bilo je riječi o pripremama za obilježavanje 52. Dana obrtnika koji će se i ove godine ponovno održati na Sljemenu ispred Planinarskog skloništa mala Hunjka. Također je imenovan Organizacijski odbor kojeg čine članovi Upravnog odbora. Kao i prošle godine obilježavanje 52. Dana obrtnika počet će dan ranije okruglim stolom  s prijateljskim udruženjima, na kojem će se razgovarati o: Prezentaciji obrtničkih zanimanja na 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu i prijedlozi za poboljšanje; Programu pogodnosti Artifex-zajednička nabava i Artifex R- zajednička prodaja  te o prijedlozima obrtnika za uvrštavanje u Akcijski plan za rasterećenje gospodarstva Vlade RH  u svrhu olakšanja poslovanja obrtnika.

S organizacijom modne revije Zlatna igla Zagreba potrebno je započeti pa je imenovan Producentski tim i Revijski odbor. Članovi su informirani o potpisanom sporazumu Udruženja i HPB o kratkoročnom kreditiranju obrtnika, Predloženo je potpisivanje sporazuma o suradnji s UO Split te je napravljen osvrt na 10. OSI i potpisivanje sporazuma s UO Vukovar.