UO Sisak: Promocija monografije -obrtnički sajam i obrtnički gastro show

U subotu, 21. travnja 2018. godine u organizaciji Udruženja obrtnika Sisak, održana je svečana promocija Monografije „180 godina organiziranog obrtništva u Sisku“ u Glazbenoj školi Fran Lhotka. 
Promocija je organizirana uz pomoć Obrtničke komore Sisačko -moslavačke županije i Društva obrtnika Sisak, te pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, čiji je izaslanik bio predsjednik Hrvatske obrtničke komore  gosp Dragutin Ranogajec. U svom obraćanju prisutnima rekao je „ Biti obrtnik nije zanimanje, biti obrtnik znači donijeli odluku, željeti bolje za sebe , za svoju obitelj, za mjesto  u kojem živimo, stvoriti bolju egzistenciju za sebe i svoju obitelj ali i otvoriti nova radna mjesta….“
Predsjednica Udruženja obrtnika Sisak, obratila se također prisutnima rekavši da je Monografija vrijedan dokument koji svjedoči o povijesti sisačkog obrtništva, istaknuvši kako Monografija predstavlja povijesni dokument koji će svojim znanstvenim pristupom i vjerodostojnošću , bogatom ilustriranošću dostojno i trajno obilježiti ovaj značajan jubilej sisačkog obrtništva
Promociji monografije na kojoj je sudjelovao predsjednik Udruženja Antun Trojnar,  prethodio je obrtnički sajam i Obrtnički gastro show na kojem su sudjelovala Mnogobrojna Udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, pripremajući svoja autohtona jela među kojima i  predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba.
I ovaj put su obrtnici pokazali i dokazali da „Jedinstvo je moć“, jer samo slogom i zajedništvom moglo se organizirati ovo hvale vrijedno događanje, koje je povezalo obrtnike iz svih dijelova Hrvatske, kako u druženju tako i poslovnim kontaktima.