Spomenka Krebsz nominirana za Zagrepčanku godine

Gospođa Spomenka  Krebsz više od 30 samostalno i vrlo uspješno vodi vlastiti tradicijski obrt   frizerski salon „Beauty“, u   Zagrebu.  Primjer je uspješne obrtnice koja svojim angažmanom i predanošću doprinosi razvoju obrtništva u Gradu Zagrebu.  

Aktivna je članica u različitim upravljačkim tijelima komorskog sustava, uključujući i ona najviša. Zahvaljujući svojoj profesionalnosti i posvećenosti radu u tijelima komorskog sustava, dobitnica je brojnih priznanja i plaketa  za iznimne doprinose. Među inima tu su i nagrade za  izniman doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji žena u društvu, kako gospodarskom, tako i javnom, humanitarnom i  kulturnom miljeu.

Hvale vrijedan, iznimno zapažen i u javnosti prepoznat je i humanitarni rad i angažman ove iznimne obrtnice. Kao začetnica, organizatorica i sudionica aktivno je uključena u čitav niz humanitarnih projekata u organizaciji Sekcije frizera grada Zagreba, Udruženja obrtnika Grada Zagreba i Obrtničke komore Zagreb. 

Kao ugledna obrtnica svojim nesebičnim angažmanom potiče žene da se odvaže i pokrenu vlastite obrte, te  da se uključe u gospodarsko-društvene tokove angažirajući se kroz obrtnički komorski sustav grada Zagreba. Posebno je zapažen njen angažman na iniciranju i provođenju projekata EU kao promociji cjeloživotnog obrazovanja.
Svoj iznimni angažman gospođa Krebsz, kao žena, kao obrtnica,  vlastitim primjerom pokazuje kako i žene mogu biti uspješne poduzetnice, prepoznate u društvu i javnom životu, te se kroz svoj angažman zalaže za afirmaciju žena, ravnopravnost spolova i rješavanje prepreka i poteškoća s kojima se žene susreću.

Gospođa Krebsz, kao građanka grada Zagreba i zagrebačka obrtnica, svojom osobnošću, svojom profesionalnošću i svojim djelovanjem znatno pridonosi afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postiže prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarskog, socijalnog i humanitarnog stajališta. 

Vjerujemo da  će gospođa Spomenka Krebsz biti prepoznata kao Zagrebčanka godine, koja je više nego zaslužila da joj se za njen rad i doprinos dodijeli ova iznimno vrijedna i laskava nagrada, na taj način bi se poslala i  pozitivna poruka i poticaj  drugim zagrebačkim obrtnicama koje to jesu i onima koje će to postati, kako se njihov rad vrednuje.