PRIZNANJE STATUA UDRUŽENJA DODJELJENO TROJICI OBRTNIKA

Na svečanoj sjednici Udruženja održanoj 11. prosinca ove godine, najviše priznanje Statua Udruženja obrtnika grada Zagreba koje se dodjeljuje obrtnicima koji  daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva, ovaj put iznimno je uručena je čak trojici obrtnika.

MIJO ILJKIĆ 
 Gospodin Mijo Iljkić,  vlasnik  je  obrta Podorad kojeg je osnovao 1993 odnosno prije 25 godina. Prije toga kao poslovođa radio je u tvrtki Parket Zagreb te nesebično prenosio znanje na mlađe generacije. U svom obrtničkom stažu nije imao prilike obučiti veći broj naučnika s obzirom na vrlo mali interes  učenika da se upišu u to zanimanje.  Završio je parketarski zanat u Tuzli a potom u Zagrebu V stupanj obrazovanja u graditeljstvu stekao zvanje VKV građevinskog poslovođe. 
U više mandata obnaša dužnost člana  PO Sekcije građevinara i člana Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti. 
                                                                                                          
BRANKO STRIČAK
Gospodin Stričak vlasnik je vodoinstalaterskog obrta Stričak koji djeluje od 2001. godine. Aktivan je član Sekcije limara i vodoinstalatera, a u mandatu 2014.-2018 obnašao je dužnost pročelnika Sekcije. Član je UO i Skupštine UOGZ , član komisije za imovinu pri UOGZ, član Odbora  za financije pri OKZ i član skupštine OKZ. Kontinuirano radi na promociji struke, obrazovanja naučnika te svojim radom doprinosi promociji obrtništva i Udruženja.

JOSIP ŽUGLIĆ   
Gospodin Žuglić vlasnik je obrta Bravarija Žuglić koja je prije nekoliko mjeseci obilježio 50 godina djelovanja. 
Završio je školu za zanimanje bravar, a 01.01.1981. godine, ulazi u zajednički obrt s ocem  te od  oca Stjepana 1982. preuzima obrt i kreće samostalno u obavljanje posla.
Kroz radionu je prošlo više od stotinu radnika i učenika, što povremenih, što stalnih učeći tako zanat, mnogi od njih dočekali su tu i mirovinu, a neki su otvorili svoje obrte.
Dugogodišnji je  pročelnik Sekcije metalaca.
U komorskom sustavu ( OKZ i HOK-e ) član je raznih tijela komisija i odbora kao što su:  komisija za majstorske i pomoćničke ispite, licenciranje radionica, član komisije za tradicijske i umjetničke obrte...
Od 2000. godine bio je u dva mandata potpredsjednik UOGZ.
 Dobitnik  je 40 raznih priznanja, zahvala i plaketa. 
Svojim radom i požrtvovnošću zalagao se i još se zalaže za bolje obrtništvo mlađih generacija.

Gospodin Iljić, gospodin Stričak i gospodin Žuglić svojim  upornim, poštenim te dugogodišnjim radom u svojim obrtima i u  organizacijama komorskog sustava i sveukupnim ostvarenim rezultatima doprinose  razvoju i unapređenju gospodarskog i društvenog razvitka grada Zagreba.