Održano predavanje „BESPOVRATNE POTPORE U RH I EU FONDOVI“, dr. sc. Mirka Pešića

Dana 19. rujna 2017. godine u prostorijama Udruženja održano je besplatno predavanje na temu "Bespovratne potpore u RH i EU fondovi".

Predavanje je održao gost predavač dr. sc. Mirko Pešić, specijalist za izradu i provedbu EU projekata s velikim iskustvom na području pripreme EU projekata i više od 100 odrađenih projekata.

U uvodnom dijelu predavanja bilo je riječi općenito o EU fondovima i bespovratnim potporama (vrste fondova, kako funkcionira sustav fondova, kako se dodjeljuju potpore). U nastavku predavanja prezentirani su objavljeni natječaji (informacije o natječajima koji su u tijeku, analiza mogućnosti sudionika predavanja da se prijave na pojedini natječaj) i najavljeni natječaji (informacije o natječajima koji će se uskoro objaviti, analiza mogućnosti prijave sudionika, preporuke i savjeti)

Predavanje je bilo protkano mnogobrojnim primjerima iz bogatog iskustva dr. Pešića, a prisutnima su otkriveni i neki od trikova kojima se mogu poslužiti prilikom prijave na natječaje poput mogućnosti retroaktivnog dobivanja potpore za  financiranu aktivnost. Prisutni su osim velikog broja pitanja iznijeli i sveprisutno mišljenje obrtnika da se rijetki objavljeni natječaji odnose na obrtnike pružatelje uslužnih djelatnosti, za što se tijekom predavanja pokazalo da je netočno. „Uvjete natječaja treba čitati pažljivo i s razumijevanjem i vidjeti ćete da se obrtnici koji se bave uslužnim djelatnostima mogu prijaviti na većinu natječaja“ poručio je dr. Pešić prisutnima.

Osim dr. sc. Pešića, na predavanju je sudjelovao mag. iur. Goran Čanković, v.d. Tajnika iz Obrtničke komore Zagreb koji je prisutnima predstavio Program pogodnosti ARTIFEX kojeg je pokrenula Obrtnička komora Zagreb kako bi svojim članovima olakšala poslovanje kroz razne popuste kod partnera. Najviše zanimanja prisutni su pokazali za popuste koje nude partneri HEP d.d. i INA d.d. Više o Programu i popis partnera možete vidjeti na linku http://www.okz.hr/program-pogodnosti-artifex-volja-obrtnika.

Podsjećamo da će obrtnicima koji su sudjelovali na predavanju biti dostavljena prezentacija s predavanja kao i popis dokumentacije koja je potrebna za prijavu na natječaj.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na predavanju!

Stručna služba UOGZ!