Održana svečana sjednica Skupštine Udruženja i uručena priznanja

Na svečanoj sjednici skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba održanoj 12. prosinca, jednoglasno je usvojen program  rada i financijski plan za 2020. godinu.
Kao što je to već uobičajeno na sjednicama Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba na kraju poslovne godine  dodijeljena su priznanja obrtnicima kao zahvala na njihovom doprinosu u radu Udruženja i komorskog sustava.
Svečani dio sjednice Skupštine svojim dolaskom uz brojne  obrtnike uveličali su:  Damir Židanić, potpredsjednik HOK-e, Stipe Bučar, predsjednik UO Jastrebarsko,  Zdravko Bubnić, predsjednik Udruženja prijevoznika, Marija Subota, predsjednica Udruženja trgovaca. 

„STATUA“ je najviše priznanje koje Udruženje dodjeljuje obrtnicima koji  daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva. 
Ove godine Statuu su dobili:

SLAVKO KULIĆ vlasnik  obrta „Izvođenje građevinskih radova i autoprijevoz“ koji je osnovao 1993. godine. Završio je građevinsko-tehničku školu u Zagrebu, a svoje stečeno znanje bilo u građevini bilo  u autoprijevozu nesebično prenosi na mlađe generacije.
 Sudionik je EU projekata u čijim programima je stekao dodatna  znanja. Član je sekcije građevinara, a u više mandata obnašao je dužnost člana PO i Skupštine Udruženja. 
Osim djelovanja u obrtništvu  gosp. Kulić čovjek je velikog srca i spreman pomoći drugima. Tako je uz svoje dvije cure odškolovao  tri djevojke iz doma Slava Raškaj pruživši im obiteljski dom, školovanje i novu dimenziju života. 

MIRZA ŠABIĆ nakon završene srednje škole za Primijenjenu umjetnost i dizajn stekao je  zvanje dizajnera tekstila, potom upisao Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu. Po završetku fakulteta, magistrirao je  2010.godine  a nakon toga i obranio doktorski rad.  
Proizvodno trgovački obrt osnovao je njegov otac davne  1958. godine a od 2000. godine   preuzima samostalno vođenje, pa tako ova obrt ponosno bilježi  67 godina postojanja.
Obrt redovito prima naučnike za provođenje praktičnog dijela naukovanja, te ih je u svom dugogodišnjem radu odškolovano više od 40. 
U svom obrtničkom stažu a posebno na funkciji predsjednika Obrtničke komore Zagreb, gosp. Šabić konstantno radi na promicanju obrtničkih zanimanja. Zbog njegovog angažmana komorski sustav i obrtništvo grada Zagreba postalo je znatno vidljivije.

ZLATNA PLAKETA S PISANIM PRIZNANJEM dodjeljuje se obrtnicima za dugogodišnji rad, poslovne uspjehe i doprinos razvoju obrtništva. Ove godine dobitnici su: 
1. DRAGUTIN TRČAK 
2. VLADIMR LOJEN 
3. ANTUN SEUČEK 

SREBRNA PLAKETA S PISANIM PRIZNANJEM  dodjeljuje se za doprinos u razvoju i promidžbi obrtništva te unaprjeđenje struke, a danas će dobiti:
   1. ŽELJKO VASILJEVIĆ                                           
   2. NATALIJA PRIMORAC UDOVIČIĆ  
   3. GORAN MARETIĆ  
   4.DANIJELA HALUŽAN GLUMBIĆ  
   5. ROMAN ČAČIĆ 
                                                            
 BRONČANU PLAKETU S PISANIM PRIZNANJEM  Udruženje dodjeljuje za    osobni doprinos u radu Udruženja i poslovne uspjehe. Dobitnici brončane plakete    su:
  1. SANJA KAMENSKI 
  2. ANA KUNA 
  3. TIHOMIR ĆUBELA 
  4. DAMIR MRVEC 
  5. DRAGAN STORIĆ 

4. PRIZNANJE UDRUŽENJA OBRNIKA GRADA ZAGREBA dodjeljuje se za posebne zasluge i promociju obrtništva. Dobitnice su:
             
             1. AMELA PEJKOVIĆ  
             2. MARIJA HERCIGONJA 
  
Predsjednik Udruženja, Antun Trojnar i potpredsjednici R.Bočak, B.Stričak, J.Tržec i I.Zanetti uručili su PRIZNANJE ATELIERU MARKOVIĆ ZA 100 GODINA PREDANOG RADA I PROMOCIJU OBRTNIŠTVA
Obrt je osnovan 1919. godine,  osnovao ga je Josip Marković, a tradiciju obiteljskog posla nastavlja već treća generacija , prvo 1962.godine sin Josip, a od  2000.g. unuk Damir koji  ga vodi i danas zajedno sa suprugom Tajanom. Iz generacije u generaciju prate ih njihove vjerne mušterije. Kvalitetna usluga. Ručni rad i topli pristup osigurali su im posebno mjesto na gradskoj karti obrtnika .
Uz bračni par Marković već marljivo radi četvrta generacija i uči zanat i vjerujemo da će jednog dana oni preuzeti obiteljsku tradiciju . Iskrene čestitke obitelji Marković i još puno godina postojanja.    

Na prijedlog Udruženja Obrtnička komora Zagreb dodijelila je PRIZNANJE MLADI OBRTNIK gospodinu RUDOLFU BANEKU ml. za budući doprinos u razvoju komorskog sustava u cjelini. Priznanje je uručio predsjednik OKZ Mirza Šabić. 

U nastavku sjednice uručene su i ZAHVALNICE  obrtnicima koji su ove godine svojim sudjelovanjem doprinijeli uspješnoj  organizaciji 84. Zlatne igle. 

Zahvalnice  za organizaciju i sudjelovanje uručene su :  Ivici Zanettiju, Tomislavu Kuni, Mirzi Šabiću.

Zahvalnice za organizaciju uručene su: Silviji Tržec i Maji Vračarić

Zahvalnice za sudjelovanje uručene su: Jasni Štih Kapetanić, Krešimiru Stolniku,Ani Kujundžić,Ivi Karačić,Željki Žarković,Nadi Došen,Antoniji Jakšić Dorotić,Dori Rubić, Željki Matasić, Igoru Galašu,Mileni Rogulj,Ulupuh Kreativni 54+, Vesni Milković, Tomislavu Sumraku,Kseniji Vrbanić, Ireni Kani, Ivani Jurić,Mariju Vidačeku, Luciji  Vidaković-Brezovec, Hati Novalija, Sanji Kamenski,Mariu Treščecu, Ani Kuna, Višnji Panenić ,Antoniji Tretinjak, Valeriji Štokić, Nataliji Primorac Udovičić, Andrei Pavlic, Jagodi Ivanković, Ivani Petrović, Spomenki Fabijančić, Ivoni Sobočanec, Zagorki Kičin, Eli Petrinić, Josipi Čuvalo,Mirjani Balun, Jani I Mariu Nokaj, Zlatarni Popek, Renatu Bočaku, Miljenku Vuku, Šeširi Kobali , Juri Badrovu i Damiru Markoviću

Iskrene čestitke  dobitnicima  priznanja !

Posebna zahvala HOKUD-u Sloboda koji je i ovaj put svečanost uveličao  izvedbom nekoliko skladbi i uveo na su božićne blagdane.