Održana 5. sjednica Ceha intelektualnih usluga gospodarskog karaktera

Na 5. sjednici Ceha intelektualnih usluga gospodarskog karaktera koja je održana 30. ožujka 2016.godine članstvo je raspravljalo o problematici poslovanja s kojom se susreću u obavljanju svojih djelatnosti. Temeljem iznesenog, predsjednik Ceha, gosp. Damir Židanić, iznio je prijedlog o nužnosti upoznavanja nove Vlade sa poteškoćama i zaprekama u  poslovanju kao što je npr. problem apliciranja članova sekcije intelektualne usluge na natječaje i poticaje za bespovratna sredstva s obzirom da njihove djelatnosti nisu proizvodnog karaktera. Također je istaknut problem ne primjene Zakona o sprečavanju sive ekonomije u praksi, kao i čestih promjena zakona što otežava normalan tijek poslovanja kako za poduzetnike tako i za knjigovodstvenu struku.
Problem nabave osobnog vozila za poslovne  potrebe, smanjenje PDV-a na pružanje intelektualnih usluga, brojne naknade i članarine koje su obvezni platiti, samo su dio problematike koje je članstvo istaknulo.

Predsjednik Ceha, gosp. Židanić podsjetio je prisutne na organizaciju Obrtničkog sajma na Zagrebačkom velesajmu od 21.-24.travnja 2016.godine, a o tijeku priprema za prezentaciju sekcije intelektualnih usluga na sajmu informirala je gđa. Bonyaj.

Gosp. Židanić pozvao je članove Ceha da se prijave za Obrtničke sportske igre koje će se održati u Umagu od 12.-15.svibnja 2016.godine.