Održana 4. sjednica Ceha proizvodnog karaktera

Na sinoć održanoj sjednici Ceha predsjednik Udruženja Antun Trojnar prisutne je informirao da će Udruženje zajedno s OKZ, u mjesecu ožujku, organizirati Obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu koji je zamišljen kao prikaz zagrebačkog obrtništva kroz povijest, sadašnjost i budućnost s posebnim naglaskom na obrazovanje i praktični prikaz pojedinih zanimanja, te je u tom smislu zamolio članove Ceha da pripreme prijedloge.

Istaknuo je važnost projekta Zajednička nabava Artifex i zamolio pročelnike da na sastancima strukovnih sekcija informiraju članove o pogodnostima koje mogu ostvariti kao članovi projekta.

U nastavku sastanka nakon analize planova i programa rada strukovnih sekcija predsjednica Ceha gđa. Alma Jatić Hasanbegović, predložila je da se za slijedeću sjednicu kao točka pripremi lista prijedloga o problemima poslovanja obrtnika koja će biti proslijeđena nadležnim institucijama s ciljem dobivanja povratnih informacija.

S ciljem promocije zanimanja Ceha uslužnih djelatnosti / metalci; krojači; kožna galanterija; knjigoveže, kartonažeri; postolari; mesari; optičari; staklari; plastičari i stolari ) predloženo je da se napravi baza podataka proizvodnih obrta po uzoru na program IN poduzetnik.