Održan sastanak Sekcije kožne galanterije

Sekcija kožne galanterije aktivno će se uključiti u prezentaciju struke na I.Zagrebačkom obrtničkom sajmu od 21-24. travnja ove godine pa su članovi na sastanku sekcije održanom 13. travnja  dogovorili detalje i raspored dežurstva.

Problema koji ometaju poslovanje obrtnika jako je puno, pa tako i kod ovog zanimanja.
*Kao jedan od osnovnih istaknuto je previše papirologije za što bi trebalo zaposliti jednu osobu koja bi se samo bavila papirologijom.
*Državni poticaji bi se mogli rasporediti na više manjih obrtnika u manjim iznosima jer u slučajevima kada su poticaju preveliki mali poduzetnici ne žele ulaziti u takve rizike ( npr EU fondovi gdje je min. 500.000,00 kuna).
* Potrebna je tolerancija poreznog duga do neke granice npr. do 100.000,00 kuna da se izbjegne nemogućnost izdavanja potvrde o ne postojanju poreznog duga ako je obrtnik dužan npr. samo 50 lipa….

U nastavku sastanka pročelnik Vuk je informirao o održavanju 9. OSI koje će se ove godine održati u Umagu od 12.-15. svibnja te pozvao zainteresirane da se pridruže ovom sportsko-obrtničkom natjecanju, druženju i razmjeni iskustava.