Održan 9. Zagrebački energetski tjedan

U sklopu 9. Zagrebačkog energetskog tjedna u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika 11. svibnja 2018. godine održane su stručne prezentacije na temu novih mogućnosti razvoja sektora obrtništva i malog poduzetništva na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kao i prilagodbe poslovanja novim tržišnim uvjetima.
Najvažnije teme ovog skupa bile su ekonomsko siromaštvo, energetske zadruge i uloga i interes obrtnika u energetskoj obnovi i OIE te aktualne teme s malim i srednjim poduzetništvom – povezivanje s velikim poduzetnicima na području energetske učinkovitosti o kojima su pričali predavači iz Obrtničkog učilišta, ravnatelj Dražen Maksimović te suradnici Danijel Đekić i Andreja Androić. Što je to energetsko siromaštvo i kako ga smanjiti te kako je regulirano u Hrvatskoj, a kako u Europskoj uniji govorila je Slavica Robić iz Društva za oblikovanje održivog razvoja. Predavač Zoran Kordić iz Zelene energetske zadruge govorio je o energetskim zadrugama čiji je cilj promovirati obnovljive izvore energije u vlasništvu lokalnih zajednica.
Skupu je nazočio veliki broj obrtnika, kao i zainteresiranih građana.
Ovogodišnji Zagrebački energetski tjedan, koji organizira Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena te podizanja svijesti o ključnim problemima iz područja energetike i zaštite okoliša.