OBRTNICI POSJETILI SAJAM DACH+HOLZ U STUTTGARTU

I ove godine  članovi Ceha građevinsko uslužnih djelatnosti s kolegama iz V.Gorice posjetili su   specijalizirani sajam za graditeljstvo, drvogradnju, krovove i zidove „Dach&Holz“ u Stuttgartu od 30.siječnja do 01.veljače. 

DACH + HOLZ International je etablirani vodeći sajam za cjelokupnu industriju krovnih i drvenih konstrukcija. Sajam je to koji se bavi temama i novitetima vezanim za ovojnice zgrada i za stolariju, a koji je jednako interesantan krovopokrivačima, vodoinstalaterima, kao i arhitektima i stručnjacima za nekretnine. Dach+Holz International osnovan je davne 1957. godine, a održava se svake druge godine u Stuttgartu ili Kölnu. 

Raznolikost područja izlaganja su: kosi krovovi, drvene konstrukcije, solarna tehnologija, dizalice, skele i ljestve, sidrišta i učvršćivači, krovni prozori, ventilacija, ravni krovovi, hidroizolacija i drenaža, izolacija, zidne obloge, strojevi za obradu metala, konzultacije i usluge, raznolikost trgovine, strojevi za obradu drva, fasade i vanjski zidovi, zeleni krovovi, alati i oprema, sigurnosni uređaji i zaštitna odjeća, i obrada metala. 
Ovaj sajam u prosjeku okuplja oko 600 izlagača iz zemlje i svijeta te oko 50.000 stručnih posjetitelja.
Naši obrtnici sajam su ocijenili vrlo korisnim i istaknuli da su informirani,  da su naučili  i vidjeli  nove stvari te  da su ostvarili poslovne kontakte jer sajam je vezan za sve aspekte ovojnice zgrade i jednako je interesantan  krovopokrivačima, tesarima, krovo instalaterima, arhitektima i projektantima.

Osim posjeta sajmu bilo je vremena i za obilazak Stuttgarta, Ulma i na povratku prema Zagreba  Munchena, ali i za nezaboravno druženje i razmjenu iskustava.