Obrt Bovje proizvođač uređaja za dobivanje dezificijensa OKSIEKO

Davne 1922. godine u Zagrebu je otvoren vodoinstalaterski obrt  vlasnika gosp.  Vjekoslava Bosilja. Obrt je nakon njegove smrti preuzeo sin Drago koji je u želji da se nastavi obiteljska tradicija odabrao je jednog nadarenog i zainteresiranog naučnika i odgojio ga u duhu tradicije i tako mu ostavio uhodanu radionicu. Jedini uvjet bio je da na sjećanje i čast osnivača obrt nosi naziv BOVJE ( BOsilj VJEKoslav ).

Taj naučnik i današnji vlasnik obrta je gosp. Franjo Trumbetaš. Da je gosp. Bosilj odabrao pravog nasljednika klijenti su se mogli uvjeriti mnogo puta. Naslijedio je od prethodnika interes za novo i spremnost za suradnje u rješavanju svakog problema s kojim mu strane dođu. Djelatnost obrat Bovje danas je znatno proširena: ugradnja i održavanje uređaja za dezinfekciju vode za piće., vlastita izrada dozirnih crpki, održavanje svih vrsta vodoinstalaterskih i plinskih instalacija i opreme, limarski radovi….

Konstantan napredak novih tehnologija i propisi EU zahtijevaju prilagodnu ali i sama težnja gosp. Trumbetaša za inovatim idejama rezultirala je izradom uređaja za dobivanje dezificijensa OKSIEKO. OKSIEKO je dezificijens za pripremu kondicionirane bazenske vode.
Obrt Bovje za program OKSIEKO nudi kompletnu uslugu od isporuke, montaže i doržavanja uređaja za proizvodnju dezificiensa OKSIEKO.
Princip rada OKSIEKO uređaja: Korištenjem tabletirane kuhinjske soli, omekšane vode, uz malu potrošnju električne energije elektrolitičkim postupkom dobiva se koncentrat dezinfekcijskog sredstva, bez bilo kakvih drugih dodataka. Efikacnost dobivenog dezinfekcijskog sredstva je vrlo velika, tako da kod razrjeđenja 1:1000 ubija sve bakterije, legionelu i gljivice.
Opća područja primjene: OKSIEKO dezinfekcijsko sredstvo zbog svojih odlika ima vrlo široku mogućnost primjene kao što je dezinfekcija: vodoopskrbnih sustava pitke vode; vode u kupaćim i terapijskim bazenima; sanitarnih uređaja; medicinskih prostora i opreme…

Svoj uređaj ponosno će predstaviti u Gračanici na Sajmu privrede„ Grapos  expo 2017“ koji će se  u ovom gradu održati  od 18. do 22. travnja ove godine. Na sajmu se očekuje više od  300 izlagača iz BiH, Hrvatske,  Srbije, Slovenije, Makedonije, Italije i Njemačke.
Simpatično je  napomenuti kako je došlo do suradnje. Naime davne 1995  godine Vodovod grada Gračanice zatražio je ponude od više tvrtki za ugradnju pročišćivača vode i od brojnih odlučio se za hrvatskog proizvođača i izvoditelja radova obrt BOVJE. I eto, i nakon brojnih godina gosp. Trumbetaš će izložiti inovativniji pročišćivač a vjerujemo i ostvariti poslovnu suradnju bilo s nekim od izlagača i nekim od posjetitelja sajma.
Kako god, u  uspjeh ne sumnjamo jer obrt Bovje na čelu s gosp. Trumbetašom osnovan je s željom da bude najbolji u svojoj struci na zadovoljstvo brojnih klijenata i poslovnih partnera.

Iskrene čestite gosp. Trumbetašu i njegovoj ekipi jer inovativne ideje, „ ideje su velikih ljudi „