Najava - 8. Groznica maturalne večeri

Dan obrtnika je prigoda da Udruženje obrtnika grada Zagreba zahvali svim obrtnicima koji svojim osobnim angažiranjem doprinose radu Udruženja, komorskog sustava i obrtništva u cjelini.

To su: Dom Antun Gustav Matoš, Selska 132;

Dom Ivan Goran Kovačić, Ulica I. G. Kovačića 23,

Dom Sv. Josipa, Leskovački brijeg 15 i

Karitasove kuće.

Ovaj humanitarni projekt održava se po 8. puta u zajedničkoj organizaciji Revijskog odbora i Sekcije krojača Udruženja obrtnika Grada Zagreba, te zagrebačkih obrtnika iz sekcija: krojača, obućara, frizera, kozmetičara, cvjećara i zlatara.

Zagrebački obrtnici iz navedenih sekcija izradit će i pokloniti:

- svečane modele haljina i odijela,

- obuću,

- nakit,

- cvjetne aranžmane

- te šminku i frizure za sve maturante dječjih domova za djecu bez roditeljske skrbi na području Grada Zagreba

Četrnaest obrtnika krojača, dvanaest frizera, sedam kozmetičara, sedam postolara, osam zlatara osigurat će da se pet djevojaka i jedanaest mladića, na tako važan dan u njihovim životima ne razlikuju od onih koji imaju punu roditeljsku ljubav i skrb.

Središnji događaj ovogodišnje Groznice maturalne večeri održat će se

u četvrtak 24.ožujka s početkom u 21.00 sat

u Gallery Clubu na Jarunskom jezeru

u kojem zagrebački maturanti imaju priliku za druženje i proslavu mladosti uz modnu reviju i disco program.

Modna revija zagrebačkih obrtnika prikazat će program haljina, odijela i pratećih proizvoda za maturalnu večer - od jednostavnih do najglamuroznijih kreacija.

Naši modni dizajneri uz bok su najpoznatijim svjetskim imenima, a iza hrvatskog proizvoda stoji kvaliteta izrade i jedinstveni modni izričaj. Kupnjom hrvatskih proizvoda pomažemo našem gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta.

Sa željom da se maturanti Zagreba, koji na sreću imaju toplinu doma i roditeljsku ljubav, u ovom humanitarnom projektu pridruže zagrebačkih obrtnicima, srednjim školama u Zagrebu dostavit ćemo pozivnice kojima je maturantima osiguran ulaz u Gallery Club.

Koristimo priliku pozvati sve srednje škole da se jave u Udruženje obrtnika grada Zagreba na telefon 48 77 888 radi dogovora oko broja pozivnica.

Realizacijom projekta Groznica maturalne večeri zagrebački obrtnici dokazuju da uz svoj posao, teške uvjete rada i gospodarsku krizu nisu izgubili osjećaj za društveni i socijalni trenutak. Znaju kada je potrebno pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija, pogotovo djeci – najosjetljivijoj društvenoj kategoriji.

I ovaj način djelovanja tradicija je obrtništva našega Zagreba.