Našim članovima dodijeljena najviša priznanja OKZ

Svečanom sjednicom 20. ožujka 2018. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježena je 23. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Prigoda je to i za dodjelu priznanja istaknutim obrtnicima.

Zlatna statua s pisanim priznajem dodijeljena je obrtnicima za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, povećanje broja zaposlenih, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta.  
 Jedan od dobitnika ove godine je JOSIP ŽUGLIĆ, vl. obrta "bravarija Žuglić" koji ove godine obilježava 50 godina utemeljenja 
Gospodin Josip Žuglić aktivan je  u sekciji metalaca  UOGZ od 1983.godine te nekoliko mandata za redom  obnaša  dužnost pročelnika . Tajnik je Ceha  proizvodnog karaktera, te član Skupštine i Upravnog odbora UOGZ. U svom dugogodišnjem obrtničkom stažu obnašao je dužnost  potpredsjednik  UOGZ.  
U Obrtničkoj komori Zagreb člana Komisije za majstorske i pomoćničke ispite te je član Komisije za licenciranje. Za svoj nesebičan doprinos obrtništvu gosp. Žuglić dobio je brojna priznanja Udruženja obrtnika grada Zagreba.  
Danas je aktivan član Komisije za tradicijske i umjetničke obrte pri HOK-u.   
Gosp. Žuglić aktivan je član UOGZ i OKZ koji živi i radi svim srcem za obrtništvo, veliki je humanista, uvijek spreman pomoći kolegama. Čovjek je velikog srca i iskustva.  

  Za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i  dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva obrtnicima je urućena Zlatna plaketa s pisanim priznanjem.  Jedan od dobitnika je  
ZORAN BRDAR,  vlasnik  građevinskog obrta „Graditelj“ koji je naslijedio od svog oca te sa radom započeo 1996.godine.
Gosp.  Brdar u više mandata obnaša funkciju tajnika sekcije građevinara pri Udruženju obrtnika grada Zagreba, te je aktivan član Ceha građevinsko-uslužnih djelatnosti.
U svom dugogodišnjem radu konstantno radi na promociji obrtništva posebno u dijelu obrazovanja s ciljem popularizacije građevinskih zanimanja kod mlađih generacija.
Značajno je spomenuti njegov angažman u organizaciji i koordinaciji Zagrebačkog obrtničkog sajma u čemu daje nesebičan doprinos u svakom segmentu realizacije sajma.
Gospodin Brdar također je član Ceha građevinskih djelatnosti u  Obrtničkoj komori Zagreb gdje je vrlo aktivan u svom radu na promociji obrtništva i cijelog komorskog sustava.
Član je Sportskog društva Obrtničke komore Zagreb s kojim osvaja najbolje rezultate.

Vjerujemo da će uručena priznanja našim obrtnicima biti im samo još poticaj za daljnji napredak.

Čestitamo!!!