MINGO i Zagrebačka županija održali radionicu „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u RH“

„Dana, 30. siječnja 2020.godine, održana je  radionica „Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku“ u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. Radionica je organizirana od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Zagrebačke županije. Na radionici su sudjelovale Božica Lapić ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrt te  Nadica Žužak zamjenica župana Zagrebačke županije.
Bitne odrednice predstavio je u svom izlaganju i Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije. Na radionici je sudjelovao i predsjednik Obrtničke komore Zagreb, dr.sc. Mirza Šabić i tajnik UOGZ, Katarina Drakulić.

Na radionici su prezentirani potencijali RH, povoljan geo strateški položaj, dobra infrastruktura, stručni i kvalitetni ljudski resursi, što je preduvjet privlačenja investitora. Prezentirane su i  poticajne mogućnosti Zakona o poticanju ulaganja zatim, mogućnosti uvrštenja projekata svih poduzetnika koji su visoke razine pripremljenosti u Katalog investicijskih mogućnosti u RH, te modeli javno privatnog partnerstva, sve u cilju privlačenja novih investitora.“