Iskoristite pogodnosti članstva!

Članovi Sekcije instalatera centralnog grijanja i klimatizacije na sinoćnjem sastanku počeli su prikupljati pitanja o primjeni novog Zakona o PDV-u. Slične aktivnosti provode se i u drugim sekcijama Udruženja obrtnika grada Zagreba jer cilj je zajednički potražiti odgovore i pojašnjenja u Poreznoj upravi.

Nakon dužeg zatišja najavljene su i druge aktivnosti u kojima bi članstvo trebalo prepoznati svoje interese. Nastavljen je rad na donošenju informativnog cjenika, a što bi sve trebao sadržavati predložio pročelnik sekcije Siniša Grabarević.

Narednih tjedana predloženi popis usluga može se dopunjavati, mogu se sugerirati cijene, davati primjedbe i slično. Svi instalateri centralnog grijanja i klimatizacije pozvani su da se daju svoj doprinos i očituju se o informativnom cjeniku.

Iako će služiti samo za orijentaciju prilikom formiranja cijena, građanima će informativni cjenik omogućiti bolji uvid u stanje na tržištu usluga instalacije centralnog grijanja i klimatizacije. Hoće li suzbiti rad na crno i nelojalnu konkurenciju teže je procijeniti, a upravo to je problem broj 1 s kojim se svakodnevno suočavamo. Oni koji rade na crno ne plaćaju ni poreze, ni doprinose, niti razne namete - nemaju to u svojim računicama.

Na kraju sastanka članovi su obaviješteni o skorom stručnom putovanju koje se dogovara sa Sekcijom plinoservisera i plinoinstalatera, bliskom s obzirom na područje rada i interesa te jednom od najaktivnijih u Udruženju. Razmatra se mogućnost posjete nekom od objekata s obnovljivim izvorom energije. Bit će to i prilika da sekcije nekada objedinjene sekcije unaprijede suradnju.

Sekcija instalatera centralnog grijanja i klimatizacije za ovu godinu nije potrošila svoja sredstva. K tome, i svaki obrtnik ima pravo na godišnju subvenciju od 350 kuna pa će cijena stručnog putovanja mnogima biti veoma povoljna.

Svi obrtnici instalateri centralnog grijanja i klimatizacije u Gradu Zagrebu formalno su članovi Sekcije i svi imaju pravo koristiti novac koji je namijenjen za njihove zajedničke aktivnosti poput stručnih putovanja, sudjelovanja na sajmovima, edukacije i slično. Zato Sekcija instalatera centralnog grijanja i klimatizacije poziva svojih 80 članova da se odazivaju sastancima i drugim najavljenim aktivnostima. Iskoristite ponuđene pogodnosti!