INOVACIJE OBRTNIKA NA SAJMU ARCA 2017.

U organizaciji Hrvatske udruge inovatora, u vremenu od 19. do 21. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, održava se 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017.  na kojoj već tradicionalno obrtnici-inovatori, članovi Udruženja, prezentiraju svoje inovacije na izložbenom prostoru  Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Ispred Udruženja svoje inovacije izložiti će dosadašnji dobitnici nagrada:

Obrt SITOTISAK FILIP, vl. Filip Lalić sa inovacijom pod nazivom „Drvene makete koje se pokreću uz pomoć solarne energije". Riječ je o maketama koje se pokreću na  solarni pogon tj. pomoću sunca ili svjetla.

CVJEĆARNICA “TEA”, vl. Spomenka Fabijančić sa inovacijom “Srce Zagreba”.  Srce Zagreba, uz licitarsko srce, čine isključivo prirodni i reciklirani materijali čime se poseban naglasak stavlja na očuvanje okoliša i povezivanje s prirodom i zagrebačkom tradicijom. Posebnost ovog cvjećarskog zagrebačkog suvenira je dugotrajnost, originalnost i ručna izrada.

Obrt VUK LEATHER, vl. Miljenko Vuk sa inovacijom termo torba sa pločastim grijačem čvrste konstrukcije koja čuva temperaturu, otporna je na atmosferalije te napravljena od sintetičke nepromočive tkanine. Termo torba je proizvod izrađen sa svrhom čuvanja topline hrane koja se prenosi  putem dostave hrane.

Obrt LION,vl. Silvio Lončarić,  izložiti će svoje inovacije: futrole za oružje i zaštićeni industrijski dizajn nosača za značku.

Po prvi put sudjeluje obrt MP METALOPLAST, vl. Zlatko Tkalčević koji će se predstaviti sa svojom inovacijom - gril higijenskom kuharskom zaštitnom kapom izrađenom od 100% pamuka koja služi kao odjevni dodatak prilikom pripremanja hrane  i kao promotivni materijal za reklamne poruke.

Udruženje obrtnika grada Zagreba izuzetno je ponosno na svoje članove, obrtnike-inovatore koji nas iz godine u godinu iznenađuju svojim dostignućima i pokazuju koliko obrtništvo može biti kreativno i inovativno.

Stoga vas pozivamo da posjetite 15.međunarodnu izložbu inovacija i sami se uvjerite u inovativnost hrvatskih obrtnika i poduzetnika!!!