Goran Maretić – novi pročelnik Sekcije proizvođača suvenira

Sekcija proizvođača suvenira sklona je promjenama konstatirali su njezini članovi i na sastanku izabrali za pročelnika Gorana Maretića. Druga po broju dobivenih glasova, dosadašnja pročelnica Draženka Kubat na prijedlog novog pročelnika postala je njegovom zamjenicom. Za tajnika Sekcije izabran je Željko Ćosić.

U Upravnom tijelu Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Sekciju će predstavljati Mladen Mikuš, a u Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba pročelnik Goran Maretić.

Izabran je i sedmeročlani Poslovni odbor. Osim spomenutih čelnika u njemu će kao članovi biti: Danijela Halužan Glumbić, Ljiljana Milla i Filip Jarmek.

U Sekciji proizvođača suvenira je oko 15 aktivnih članova. Njihovi obrti usprkos tradicijskim i umjetničkim obilježjima nemaju zadovoljavajući status, zaključili su nazočni na sastanku. Prije svega očekuju da ih Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba prepoznaju kao tradicijske i umjetničke obrte te im dodijele odgovarajuće prodajne poslovne prostore i još povoljnije uvjete najma štandova i kućica na gradskim sajmovima.

Proizvođači suvenira smatraju i kako se na sajmovima tradicijskih proizvoda ne smije prodavati uvozna kineska roba. Do sada su se s takvom praksom nerijetko susretali.

Svoje aktivnosti u 2015. godini Sekcija namjerava uskladiti s financijskim mogućnostima. Razmišlja se o izradi zajedničkog kataloga i odlasku na neki od sajmova. Ipak, konačna odluka nije donijeta, ovisit će o mogućnostima i cijenama pa će upravo to biti tema jednog od narednih sastanaka.