9. Groznica maturalne večeri donijela osmjehe maturantima

​S osmjehom na licu brojni obrtnici, njihovi prijatelji, suradnici i maturanti zagrebačkih škola pratili su sinoćnju priredbu Groznica maturalne večeri. Projekt je devetu godinu zaredom organiziralo Udruženje obrtnika grada Zagreba, sada po prvi puta u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i Hrvatskom obrtničkom komorom te uz potporu Hrvatskog društva skladatelja.

Za 8 maturantica i 10 maturanata iz domova za djecu bez roditeljske skrbi bila je to večer koju će cijeli život nositi u lijepom sjećanju jer njihov ulazak u svijet odraslih svojim proizvodima i uslugama obogatilo je 11 krojača, 6 frizera, 8 kozmetičara, 2 postolara, 5 kožnih galanterista i 7 zlatara.

Poklonili su svečane haljine za maturalnu večer, odijela, obuću, torbe, nakit, šminku i frizure štićenicima Doma Antuna Gustava Matoša, Doma Ivana Gorana Kovačića, Doma sv. Josipa i Stambene zajednice. S velikim razumijevanjem za one koji tek startaju u život odazvali su se pozivu usprkos krizi koja je obrtništvo pogodila toliko da su mnogi posljednjih godina bili prisiljeni zatvoriti svoje radionice.

Na modnoj reviji Groznice maturalne večeri predstavljene su najnovije kolekcije haljina i odijela, frizure s kojima su naši obrtnici postigli uspjehe na natjecanjima, umijeća kozmetičara u beauty i avangardnom šminkanju, torbe za razne prigode. Maturantice su s posebnom pozornošću i uzbuđenjem promatrale cipele jer osim lijepog izgleda bitno je da u njima s lakoćom i bez žuljeva provedu svečane trenutke.

I dok su se mladi uglavnom rasporedili po galeriji i uz rubove prolaza u Ilici 49 gdje se priredba održavala, uz samu modnu pistu bili su uz predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Vladu Crkvenca također predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad. Kratkim pozdravnim govorima poželjeli su dobrodošlicu svima, osobito mladima kojima je večer bila i namijenjena.