Posljednji projektni sastanak u grčkom Patrasu od 15. do 19. srpnja 2015.

Dvoje predstavnika Udruženja obrtnika grada Zagreba su prisustvovali 5., ujedno i posljednjem projektnom sastanku u sklopu projekta Thesaurus-treasury for Adult Education

Sastanak je organiziran od strane partnera domaćina, University of Patras (UPAT) od 15. do 19. srpnja 2015. godine u Patrasu, Grčka.

Na sastanku su prisustvovali svi projektni partneri izuzev portugalskih partnera iz institucije Agrupamento de Escolas de Vialonga.

Predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba su 15. srpnja u večernjim satima stigli u Patras.

16.07.2015.

Prvog radnog dana projektnog sastanka, nakon tople dobrodošlice od strane partnera domaćina, svi prisutni projektni partneri su prezentirali svoj rad i napredak na kojemu su radili u protekle dvije godine trajanja projekta. Po završetku prezentacija uslijedio je ručak u obližnjem restoranu te potom radionica u kojoj je predstavljena izrada sapuna od maslinovog ulja.

Nakon radionice, partnerima je ostavljeno kraće vrijeme za odmor nakon čega su svi prisustvovali kulturološkoj večeri s nastupom izvornog grčkog folklornog sastava.

17.07.2015.

Nakon doručka, partneri su posjetili i uz vodiča razgledali Arheološki muzej u Patrasu s mnogo zanimljivih predmeta. http://www.patrasmuseum.gr/

Po završetku obilaska, nastavilo se prema lokalnoj tvornici slatkiša gdje je prikazan proces proizvodnje grčkih tradicionalnih slatkiša.

Nakon kratkog predaha i ručka, sudionici su krenuli u obilazak lokalne poznate vinarije pod nazivom Achaia Clauss gdje su doznali mnogo zanimljivih pojedinosti o podrijetlu imena njihova najpoznatijeg vina, kao i o samoj povijesti vinarije. http://clauss.gr/index-en.html

Poslijepodne je ostavljeno za razgledavanje grada Nafpaktos.

18.07.2015.

Posljednjeg dana projektnog sastanka, partneri su nakon doručka krenuli prema poznatom arheološkom nalazištu Olympia. http://en.wikipedia.org/wiki/Olympia,_Greece http://odysseus.culture.gr/h/1/eh151.jsp?obj_id=7126

Na arheološkom nalazištu partneri su posjetili i muzej u sklopu nalazišta gdje su mogli svjedočiti mnogim svjetski poznatim skulpturama.

Poslije ručka sudionici su krenuli prema Patrasu. Slobodna večer iskorištena je za razgledanje grada.

19.07.2015.

Predstavnici Udruženja obrtnika grada Zagreba u jutarnjim satima su krenuli za Zagreb gdje su stigli u večernjim satima.