Ceh proizvodnog karaktera

Upravno tijelo Ceha proizvodnog karaktera
mandatno razdoblje 2022.-2026.

  • ALMA JATIĆ HASANBEGOVIĆ (Sekcija metalaca) – predsjednica 
  • TOMISLAV KUNA ( Sekcija krojača, krznara, klobučara-kapara, kišobranara )-potpredsjednik
  • THOMISLAV CEROVEČKI ( ( Sekcija krojača, krznara, klobučara-kapara, kišobranara) – član
  • ZDRAVKO CRNARIĆ (Sekcija stolara) – član
  • SANEL KANURIĆ (Sekcija mesara) – član
  • DAMIR MARKOVIĆ (Sekcija staklara) – član
  • SANDRA ROJTINIĆ ŠTIMAC  (Sekcija optičara) – član
  • STJEPAN RUŽDJAK (Sekcija plastičara) – član
  • DARIO SEMENČIĆ ( Sekcija postolara ) - član

Novosti

Novosti

Rekviziti posuđa za film Winnetou, crkveni kalež od 24-karatnog zlata i replika stolne lampe napravljena na osnovu stare fotografije samo su dio njihovog majstorskog opusa

U rukama ovog dvojca svi metali postaju remek-djela kovino-pojasarskog zanata, bilo da je riječ o rostfraj roštiljima, bakrenim džezvama i kotlićima ili zlatnim kaležima. Naime, ovi majstori bili su angažirani od strane profesora Ljubića kako bi izradili crkveni kalež od 24-karatnog zlata. Zlato, srebro, bakara, aluminij ili mesing njima je svejedno. Rijetkima je poznato kako je ovaj obrt izradio rekvizite posuđa za snimanje filma Winnetou.

Novosti

Omogućiti dobar vid svima njihova je misija: U obiteljskom optičarskom obrtu rade otac, majka i kćer, a sin je specijalizant oftalmologije

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da gotovo svaki treći čovjek ima problema s vidom, a da toga nije ni svjestan. Naime, na Veleučilištu Velika Gorica provedeno je jedno istraživanje na vozačima koje potvrđuje ovu činjenicu. Upravo kod ove populacije do izražaja dolazi ova problematika. Naše oko je tromo, a brzina smanjuje vidno polje i oštrinu za otprilike 20-tak posto. To nije veliki problem ako imate dobru oštrinu vida, odnosno između 100 i 80 posto, ali može biti problem ako vam je oštrina niža.

Novosti

Alma Jatić Hasanbegović ostaje na čelu Ceha proizvodnog karaktera

2.svibnja 2018. godine održana je konstituirajuća sjednica Ceha proizvodnog karaktera za mandatno razdoblje 2018.-2022.

O izboru rukovodstva odlučivalo 12 članova skupštine ceha  od kojih je dvoje iz  Sekcije metalaca, dvoje iz Sekcije krojača, krznara, klobučara i kapara i po jedan iz Sekcije postolara, Sekcije staklara, Sekcije optičara, Sekcije stolara, četkara i tapetara, Sekcije knjigoveža, kartonažera i papirne konfekcije, Sekcije mesara i pekara, Sekcije plastičara i Sekcije kožne galanterije.

Novosti

6. sjednica Ceha proizvodnog karaktera

8. studenog 2016. godine održana je ponovljena 6 sjednica Ceha. Na početku je proveden je izbor za nove članove Ceha umjesto gđe Silvije Tržec koja je obrt stavila u mirovanje i gosp. Damira Banovca koji zbog  poslovnih obveza nije u mogućnosti obnašati dužnost člana Ceha. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se na njihovo mjesto imenuju Dora Rubić i Tomislav Kuna.

Povedena je diskusija o problematici struke kao što je opterećenje obrta administrativnim poslovima, naukovanje, financijski problemi obrtnika uz blokade.

Novosti

Poziv za 5. sjednicu Ceha proizvodnog karaktera

Udruženje obrtnika grada Zagreba
Ceh proizvodnog karaktera
Trg Mažuranića 13
10000 Zagreb
Zagreb, 12.02.2016.
Br.: 01-109/2016

P O Z I V
ZA 5. SJEDNICU CEHA PROIZVODNOG KARAKTERA

Novosti

Održana 4. sjednica Ceha proizvodnog karaktera

Na sinoć održanoj sjednici Ceha predsjednik Udruženja Antun Trojnar prisutne je informirao da će Udruženje zajedno s OKZ, u mjesecu ožujku, organizirati Obrtnički sajam na Zagrebačkom velesajmu koji je zamišljen kao prikaz zagrebačkog obrtništva kroz povijest, sadašnjost i budućnost s posebnim naglaskom na obrazovanje i praktični prikaz pojedinih zanimanja, te je u tom smislu zamolio članove Ceha da pripreme prijedloge.

Stranice