Cvjećari

Sekciju cvjećara čine obrtnici koji svoju djelatnost obavljaju kao cvjećari-aranžeri, vrtlari, trgovine na malo cvijećem i ukrasnim biljem, proizvođači i uzgajivači cvijeća i ukrasnog bilja, pejsažni dizajneri (hortikultura ), proizvođači cvijeća od papira, svile i umjetnih materijala... pa tako Sekcije broji oko 200 aktivnih članova. Po dugotrajnosti djelatnosti cvjećari pripadaju tradicijskim obrtima, a zbog visoke estetske vrijednosti proizvoda u koje je ugrađena osobna umjetnička kreativnost i dizajn pripadaju umjetničkim obrtima. Predstavnici Sekcije članovi su komisije za dodjelu statusa tradicijskog odnosno umjetničkog obrta te članovi komisije za provođenje ispita stručne osposobljenosti. Članovi Sekcije sudjeluju na raznim sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama kao i na državnom prvenstvu florista. Za izniman rad i doprinos u razvoju obrtništva mnogim članovima dodijeljena su visoka priznanja pa i ona za više od 40 godina rada u obrtništvu.

Poslovodni odbor

  • RAFAELA PETRINIĆ, pročelnica
  • RADOJKA BRKIĆ, zamjenica pročelnice
  • JOSIPA ČUVALO, tajnica
  • SNJEŽANA BARILOVIĆ, član
  • SPOMENKA FABIJANČIĆ, član
  • ZAGORKA KIČIN, član
  • NATAŠA KRAVAR, član
  • IVANKA ŠKRINJARIĆ, član
  • IVONA SOBOČANEC, član

Novosti

Novosti

PROČELNICA SEKCIJE CVJEĆARA SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOM PROJEKTU EDUKACIJE FLORISTA

Pročelnica sekcije cvjećara, Ela Petrinić sudjelovala je na Međunarodnom projektu edukacije florista na IPM sajmu  u Essenu od 24.-27.siječnja 2018.godine. Projekt je rezultat suradnje 'Florint', 'Flornet' i partnera u sklopu projekta Erasmus i škola Groene Welle (NL), Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan (DE), Nordwin College (NL), KEUDA (FIN), Naturbruksgymnasiet Östergötland (SE), Mercato di San Remo (IT), and Fleurop Deutschland (DE) koji su razvili zajedničke obrasce i metode učenja u floristici koje će se primjenjivati u školama za floriste diljem  Europe.

Novosti

Članice Sekcije cvjećara usavršile cvjetne dizajnerske vještine

Svoje cvjetne dizajnerske vještine na radionici u belgijskom gradu Brugesu usavršile su naše cvjećarke Spomenka Fabijančić i Rafaela Petrinić koje su sudjelovale na seminaru/radionici Floral art installation Carousel.

Pod vodstvom poznate cvjetne dizajnerice Natalije Zhizko i s grupom svjetskih cvjećara, radile su po 12 sati dnevno tijekom četiri dana na instalaciji za koju je bilo potrebno 500 amarilisa, 2 000 ruza, 2 000 cornus grana i oko 4 000 margareta i krizantema te 500 orhideja.

Novosti

Cvjetne instalacije za 81. Zlatnu iglu Zagreba

Da nas članice Sekcije cvjećara ne prestaju oduševljavati svom maštovitošću pri izradi cvjetnih instalacija dokaz je njihovo sudjelovanje na  ovogodišnjoj 81.Zlatnoj igli koja je  održana  15. listopada 2016. godine u studiju Anton Marti na HTV.

Svojim cvjetnim instalacijama upotpunile su  modnu pistu te foaje studija Anton Mart kojim je dominirala unikatna cvjetna haljina.

Novosti

Sekcija cvjećara će zatražit ukidanje naplate ulaza na veletržnicu cvijeća

Sinoćnji sastanak Sekcije cvjećara započeo je prezentacijom proizvoda s naglaskom na teglice za začinsko bilje, tvrtke Klara gardening d.o.o.
Pročelnica Ela Petrinić podsjetila je prisutne  na mogućnost kreditiranja kod HPB temeljem potpisanog sporazum o kreditiranju obrtnika između UOGZ i HPB;   preuzimanje Crodux kartice u Udruženju temeljem projekta HOK- zna, projekt zajedničke nabave Artifex putem kojeg se ostvaruju niže cijene  komunalnih usluga poput vode, električne energije, plina i drugog te na mogućnost uključivanja j.d.o.o. u dobrovoljno članstvo HOK-e

Novosti

Predstavnice cvjećara u Splitu na 41. Prazniku cvijeća

U  sklopu svečanosti obilježavanja dana Sv. Duje, predstavnice  Sekcije cvjećara i ove godine na poziv Udruženja obrtnika Split sudjeluju  na 41. Prazniku cvijeća, koji se pod motom „ Cvit za Split„ od 5. do 9. svibnja.

Manifestacija se sastoji od dva dijela: izložbe cvijeća i međunarodnog natjecanja florista.
U Splitu nas predstavljaju Rafaela Petrinić, vl. cvjećarskog obrta Poppy i Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište.

Novosti

Održan sastanak sekcije cvjećara

Na sastanku sekcije održanom 21. siječnja 2016. godine, gosp. D. Židanić, pročelnik Sekcije intelektualne usluge, dao je informacije o Zakona o porezu na dohodak u 2016. godini te detaljno pojasnio izračun iznosa doprinosa za osobno osiguranje obrtnika u 2016. godini.

Podsjetio je da je i na obavezu popisa zaliha robe u prostoru odnosno popis osnovna sredstva danom 31. 12.

Stranice