Automehaničari

Sekcija automehaničara okuplja 100-tinjak članova. Bavi se aktualnim pitanjima kao što su promjene uvjeta poslovanja, zbrinjavanje otpada, stručno obrazovanje i slično. Kao i drugi obrtnici, i automehaničari se suočavaju s problemom zbog "sive ekonomije" i neučinkovite borbe protiv ilegalnog rada čije posljedice izravno trpe. Članovi sekcije automehaničara organizirano sudjeluju na inozemnim sajmovima, posjećuju tvornice automobila te nastoje što kvalitetnije pratiti novosti u struci. Razvoj tehnologije i kriza utjecali su na poslovanje obrtnika, ali zajedničkim snagama dio aktivnijih članova pokušava ublažiti negativne učinke. O provedbi planova Sekcije brine Upravni odbor koji se sastaje najmanje četiri puta godišnje. Radi na ostvarenju zajedničkih ciljeva i u svome radu rukovodi se interesima članstva. U Sekciji automehaničara ima i inovatora. Među poznatijima je Franjo Vukić koji je u svoj patent - stroj za razminiranje ugradio znanje i višegodišnje iskustvo, a rezultat su nagrade i širenje poslova izvan granica Hrvatske. Patent je izuzetan i po visokoj sigurnosti koju omogućava pirotehničarima.

Poslovodni odbor

 • ROBERT BALOG, pročelnik
 • DAMIR HADROVIĆ, zamjenik pročelnika
 • IVAN BEDEK, tajnik
 • LJERKO BOŽIČEVIĆ, član
 • VLADIMIR CVITKOVIĆ, član
 • BLAŽENKA DRENŠKI, član
 • JOSIP KOCMAN, član
 • BRANKO LJUBIĆ, član
 • DANIJEL MRKŠA, član
 • BRANKO VIDOVIĆ, član
 • FRANJO VUKIĆ, član

Novosti

Novosti

Automehaničari posjetili sajam automobila u Frankfurtu

Ovogodišnji 66. sajam automobila u Frankfurtu, koji se održava od 16. do 27. rujna posjetili su i članovi Sekcije automehaničara. Riječ je o događanju koje svake godine privlači sve više posjetitelja kojima je pružena prilika razgledavanja najnovijih dostignuća i noviteta iz automobilske industrije.
Na ovoj spektakularnoj smotri predstavljaju se najutjecajniji proizvođači koji nude vrlo  konkretnu sliku budućnosti autoindustrije.

Novosti

Rad na crno ugrožava poslovanje automehaničara

Suzbijanje rada na crno bila je jedna od tema sastanka Sekcije automehaničara. U posljednjih nekoliko godina broj automehaničarskih obrta se prepolovio, a uz tehnološke promjene na to je zasigurno utjecao i rad na crno. Obrtnici automehaničari svakodnevno su izloženi konkurenciji onih koji ne plaćaju ni poreze, doprinose, niti parafiskalne namete, a ne moraju brinuti ni o zaštiti okoliša, zbrinjavanju ulja, krpa i slično.

Poziv na sastanak

Sekcija automehaničara o radu na crno

Udruženje obrtnika grada Zagreba
Sekcija automehaničara

Trg Mažuranića 13

tel: 48 77 888, fax: 48 26 096

Zagreb, 16.03.2015.

Br.: 01-121/2015

- ČLANOVIMA SEKCIJE -

Poštovani kolege,

pozivamo Vas na sastanak Sekcije automehaničara koji će se održati u

utorak, 24. ožujka 2015. godine, s početkom u 18.00 sati

u Udruženju obrtnika, svečana dvorana

Za sastanak je predložen slijedeći

Dnevni red:

Novosti

Sekcija automehaničara izabrala novo – staro rukovodstvo

Na čelu sekcije automehaničara bez promjena – pročelnik ostaje Robert Balog, zamjenik pročelnika Damir Hadrović, a tajnik Ivan Bedek.

U Poslovnom odboru također će biti dosadašnja ekipa. Uz spomenute čelnike to su: Ljerko Božičević, Vladimir Cvitković, Blaženka Drenški, Josip Kocman, Branko Ljubić, Danijel Mrkša, Branko Vidović i Franjo Vukić.

Poziv na sastanak

IZBORI: Sekcija automehaničara

Udruženje obrtnika grada Zagreba
Sekcija automehaničara

Trg Mažuranića 13
tel: 48 77 888, fax: 48 26 096
www.obrtnici-zagreb.hr

Zagreb, 08.01.2015.

Br.: 01-10/2015

- ČLANOVIMA SEKCIJE -

Poštovani kolege,

Novosti

Rabat u maloprodaji vodi obrtnike u propast

Članovi Sekcije automehaničara ne žele da se novac namijenjen njihovim aktivnostima dodjeljuje drugim sekcijama pa će u ovoj godini pokušati organizirati barem jedno stručno putovanje, najvjerojatnije na sajam u Frankfurt. Naime, svakoj sekciji Udruženja obrtnika grada Zagreba pripada i dio članarine od komorskog doprinosa kako bi mogle pokriti dio troškova svojih aktivnosti. Ako su sekcije neaktivne i ne potroše novac iskoristit će ga one koje su aktivnije.

Stranice